Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OVDJE JE SVE ZAUSTAVLJENO'

Hrvatski nogometaš bježi iz Ukrajine: Pakiram se i vraćam u Hrvatsku, svi stranci odlaze

Ukrainian army soldiers stand next to multiple launch missile systems in Kharkiv region
Foto: Antonio Bronic/REUTERS
1/3
24.02.2022.
u 13:27

Pakiramo se i idemo kući. Nas strance će za koji sat nekako transportirati do Poljske i onda će svatko svojim putem, kamo već mora. Mislim da neću stići do kraja dana, ali očekujem da ću sutra biti kod kuće...

Danas u tri sata poslijepodne hrvatski nogometaš Frane Čirjak trebao je biti u busu i s momčadi Lavova putovati na gostovanje s Oleksandriyom, no umjesto da pakira sportsku torbu, u pozadini za vrijeme našeg razgovora čuje se povlačenje ''ciferšlusa'' na kovčezima.

– Evo me, pakiram se i putujem u Hrvatsku – javio nam se i dalje dobro raspoloženi Zadranin. 

Ruska invazija na Ukrajinu odredila je naglo potpuno novi smjer života u Ukrajini. Sve je stalo, ulice su prepune ljudi koji traže sigurnija područja...

Kakva je situacija u gradu?

– Ovdje nije ništa još počelo. Najsigurnije je područje trenutačno ovo naše, tako nam barem kažu, a mislim da i jest. Lavov, konkretno. Ali cijelo prvenstvo je zaustavljeno, nema treninga, utakmica, ničega. Pakiramo se i idemo kući. Nas strance će nekako, transportirati za koji sat do Poljske i onda će svatko svojim putem, kamo već mora. Mislim da neću stići do kraja dana, ali očekujem da ću sutra biti kod kuće.

I eto tebe živog i zdravog natrag svome Zadru... Voštarnica čeka.

-– Da, danas su već zvali svi živi, a ne stignem se ni svima javiti. 

Nadamo se da si se javio barem roditeljima?

– Jesam, naravno. A roditelji kao roditelji, oni lude, misle da po meni pucaju, ha-ha... Ne možeš njima objasniti da ne brinu – govori nam.

Inače, Frane Čirjak (26), bivši igrač HŠK Zrinjski, karijeru je nastavio u Ukrajini, točnije u tamošnjem PFK Lvivu, 11. momčadi prvenstva. U klubu, kaže nam, trenutačno nema nikakvih posebnih mjera zbog mogućih oružanih sukoba.


 

Komentara 7

MA
MalenaB
13:42 24.02.2022.

Pametan potez.

DU
Deleted user
14:00 24.02.2022.

U radijskom intervjuu u utorak, bivši američki predsjednik Donald Trump predvidio je da će, nakon što je Rusija u ponedjeljak priznala Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku, što su SAD ocijenile kao otimanje zemlje, kineski predsjednik Xi Jinping pokušati da napravi korak prema Tajvanu uskoro

Avatar Cantor
Cantor
13:55 24.02.2022.

Kakva su to vremena došla kada nogomet više nije najvažnija stvar na svijetu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije